PiiaKattelus Häjyylyä härmästä

Seinäjoelle Kansalaispuolueen valtuustoryhmä

Tiedote, julkaistu 2.10.2017 Piia Katteluksen Facebook-sivulla:

"Seinäjoen kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Piia Kattelus on jättänyt kaupungin hallinnolle ilmoituksen uuden valtuustoryhmän perustamisesta.

Kattelus kertoo perustavansa valtuustokaudelle 2017-2021 Seinäjoen Kansalaispuolueen valtuustoryhmän, jonka puheenjohtajana hän itse toimii.

Aikaisemmin Kattelus on toiminut keskustan valtuustoryhmän jäsenenä.

Kattelus kertoo halunneensa jatkaa jäsenenä Keskustan valtuustoryhmässä ja kiittää häntä tukeneita valtuutettuja siitä tuesta, jonka äänestyksessä sai. Kattelus päätettiin kuitenkin erottaa äänin 7-11, yhden (1) valtuutetun äänestäessä tyhjää.

Piia Kattelus sai kevään 2017 kuntavaaleissa vahvan mandaatin äänestäjiltään, 676 ääntä, ollen yksi Seinäjoen ääniharavista.

Kattelus kertoo jatkavansa työtään turvallisen ja itsenäisen kunnan puolesta ja lupaa myös jatkossa tehdä hartiavoimin työtä kodin, perheen ja maaseudun eteen.

- Minulle on ensiarvoisen tärkeää puolustaa lapsiperheiden asemaa, huolehtia kunnan tasapainoisesta kehittämisestä ja tasapuolisesta palvelutarjonnasta. Ei ole kaupunkilaistenkaan etu, että palvelut ja asutus keskitetään kantakaupungin alueelle.

Katteluksen mukaan Kansalaispuolueen valtuustoryhmä kutsuu mukaan toimintaan kaikki, jotka ovat sitoutuneet näitä teemoja kannattamaan. Kansalaispuolueen valtuustoryhmä hyväksyy jäsenekseen myös muiden puolueiden jäseniä.”

***************************************************************************************

Minulta on sittemmin kysytty, että onko Kansalaispuolueen toiminnassa tapahtunut suurempi linjaus, koska Kansalaispuolue on kertonut, ettei se osallistu kuntavaaleihin.

Kansalaispuolueen päätavoite on edelleen parlamentaarisissa vaaleissa, mutta se ei sulje pois toimintaa kunta- ja maakuntatasolla, kuten oman valtuustoryhmän kautta.

On totta, että Kansalaispuolueen neljää suurta teemaa (taloudellinen ja valtiollinen itsenäisyys euroeron kautta, sotilaallinen puolueettomuus- ja liittoutumattomuuspolitiikka, järkevä ja hajautettu aluepolitiikka sekä hallittu maahanmuuttopolitiikka) kuuluvat suurelta osin eduskunnan ja europarlamentin toimivaltaan. Tämä ei kuitenkaan estä ajamasta samoja teemoja pienemmässä mittakaavassa aluetasolla.

Kansalaispuolue toivottaa kaikki isänmaalliset suvereenia kansallisvaltiota kannattavat henkilöt mukaan toimintaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös ryhmän perustamisilmoitus kuuluisi jättää valtuuston puheenjohtajalle ?

Käyttäjän PiiaKattelus kuva
Piia Kattelus

Käsitykseni mukaan viralliset asiakirjat toimitetaan kaupungin hallinnolle diaarimerkintöjä varten. Heidän tehtävänä on valmistella asiat luottamushenkilöille päätettäviksi ja saattaa asiat luottamushenkilöiden tietoon.

Hallintolain mukaan hallintojohtajan olisi tullut kertoa minulle, että hän ei ole oikea taho, vaan että asiakirja on toimitettava ensin valtuuston puheenjohtajalle. Tällaista ilmoitusta en ole kuitenkaan saanut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Etkö ole lukenut valtuustonne työjärjestystä, sill ryhmäilmoitus on toimitettava aina valtuuston puheenjohtajalle, pääasia kuitenkin, että asian pitäisi olla nyt selvinnyt sinullekin.

Toimituksen poiminnat