PiiaKattelus Häjyylyä härmästä

Yksittäistapauksia poikkeustilassa

Yli kaksikymmentä vuotta sitten Euroopassa nuorena reppureissaajana törmäsin kulttuurieroihin jo Brysselin leveysasteilla. Minä en tuolloin ymmärtänyt, että jo Euroopan Unionin syntyhetkillä Brysselissä vallitsi ”poikkeustila”, joka rajoitti tyttöjen vapaata liikkumista julkisilla paikoilla myös valoisana aikana.

Minä ja ystäväni emme vaaleina suomalaistyttöinä saaneet rauhassa ”hengata” torilla ilman, että pohjoisafrikkalaiset nuoret miehet joukolla piirittivät ja tunkivat lähietäisyydelle. Katsoimme parhaaksi mennä amerikkalaiseen hampurilaisbaariin torin laidalle, jossa saimme istua rauhassa ja katsoa torin ”eurooppalaista” elämää ikkunan läpi. Olimmeko yksittäistapauksia?

Tämä muisto palautui mieleeni, kun luin äskettäin tanskalaisen psykologin, kirjailijan ja Islam-asiantuntijan Nicolai Sennelsin haastattelun. Hän kertoi kiinnostuksensa integraatioon ja islamiin heränneen vuosituhannen vaihteessa, kun "Tanskassa sattui kammottava tapaus. Neljä muslimipoikaa raahasi nuorta naista tukasta pitkin Kööpenhaminan suurinta ostoskatua Strogetia ja yritti raiskata tämän. Vaikka nainen huusi ja oli selvää, että jotakin hirveää oli tekeillä, kukaan ei tehnyt elettäkään estääkseen..". Tanskalainen yksittäistapaus?

Tanskalaista tyttöä raahattiin hiuksista useamman miehen voimin omassa kotimaassaan vuosituhannen vaihteessa. Brysselin ”poikkeustila” oli siis levinnyt jo Tanskan leveysasteille. Edes Pohjoismaat eivät ole enää tasa-arvoisia. Minua tämä kehitys huolestuttaa.

Huoleni ei ole turha, sen todistaa Helsingin poliisikomentaja Lasse Aapion toteamus joulukuussa 2015,  jolloin hän poliisin tiedotustilaisuudessa sanoi " Entiseen ei ole paluuta". Tällä Aapio viittasi Helsingin heikentyneeseen turvallisuustilanteeseen sekä turvapaikanhakijoiden naisiin kohdistamiin seksuaalirikoksiin, kuten puskaraiskauksiin (=yleisellä paikalla tuntematon henkilö raiskaa yksin liikkuvan naisen).  Puhuttiin ilmiöstä, joka on saapunut Suomeen. Ilmiö saapui Suomeen samaan aikaan, kun 30 000 turvapaikanhakijaa matkusti junalla Tanskan ja Ruotsin kautta Suomeen. Jo useampia yksittäistapauksia, jotka yhdessä muodostavat ilmiön.

Poliisikomentaja Aapiolla lienee ollut tiedossa jo tuolloin myös marraskuussa 2015 tapahtunut joukkoraiskaus Helsingin Rautatientorilla, jossa neljä ulkomaalaista, (joista ainakin kolme on turvapaikanhakijaa) raiskasivat naisen. Sitä ei ole kerrottu, että raahattiinko uhria hiuksista kuten tanskalaista tyttöä jo vuosia aikaisemmin. Nelinkertainen yksittäistapaus.

Uutena vuotena 2015 Helsingissä tapahtui tuhatkertainen yksittäistapaus. Helsinkiin kokoontuneet tuhat turvapaikanhakijaa ahdistelivat joukolla tyttöjä ja naisia. Tapahtumista on kirjattu noin 20 rikosilmoitusta, raiskauksesta ahdisteluun. Se on Helsingin poliisin historian suurin määrä rikosilmoituksia liittyen uuden vuoden juhlintaan ja Suomen historian suurin yksittäistapaus, johon osallistui kymmeniä, jollei satoja. Kuten poliiskomentaja sanoi, entiseen ei ole paluuta. Tulkitsen tämän niin, että poikkeustila rajoittamaan tyttöjen naisten vapaata liikkumista on julistettu lopullisesti.

Onko minun kasvatettava 2000-luvulla tyttäreni käyttäytymään Suomessa samoin, kuin jos asuisimme esim. Pohjois-Afrikassa, jotta välttyisimme yksittäistapauksilta? Toivon koko sydämestäni, että pohjoismaisen kasvatuksen saaneet tytöt ja naiset ymmärtävät, mitä yksittäistapaus pahimmillaan tarkoittaa, kuuntelevat vanhempiaan ja kunnioittavat itseään, vaikka jotain ikävää tapahtuisikin.

Nykykeskustelussa kun ei saa syyllistää kuin kantasuomalaisia, koska turvapaikanhakijat ovat aina yksittäistapauksia ja uhreja, yksittäistapauksia toinen toisensa perään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (48 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Puskaraiskauksia on ollut Suomessakin iät ja ajat. Jo ainakin puoli vuosisataa on varoitettu mm. Kaisaniemen puistossa liikkumisesta pimeällä.
Minuakin on joskus yritetty raiskata keskellä päivää Tampereen puistossa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

On niitä ollut iät ja ajat. Pulma vain on että nyt niitä (mm. raiskauksia) on tullut enemmän eikä tilastojen vuoksi asioita voi oikein loogisin keinoin kiistää. Ymmärrän syyt osittain.... maahantulijoista suurin osa on nuoria miehiä (asiaan tarvitaan muutos tasa-arvoisemmaksi menoksi eli myös naisia ja lapsia vähintään saman verran kuin miehiä.. se on vain tasa-arvoa mitä kuulutan tässä).. ja nuorilla miehillä on tilastollisesti suurempi vaara ajautua rikollisille teille.. myös raiskausten tekijöiksi; etenkin mikäli entisessä ympäristössä raiskaus ei ole ollut erityinen rikos ja/tai kulttuuri on ollut reippaasti erilainen.

Asioita väheksymällä saat vain ääripäät aktivoitumaan, mistä ei seuraa mitään hyvää.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei todellekaan ole mitään syytä väheksyä vakavia rikoksia ja on hyvä että seksuaalinen ahdistelukin on nykyisin rikos.
Ongelma on, että rikollisliigat valikoivat ketkä tänne pääsee turvapaikaa hakemaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Poliisille ilmoitettujen raiskausten määrä on kasvoi viime vuonna kolmellakymmenelläkahdeksalla. Vuonna 2014 raiskauksia ilmoitettiin poliisille 1009, joten poliisille ilmoitettuja raiskauksia oli siis viime vuonna 1047. Selittyykö muutos pelkästään turvapaikanhakijoiden määrän kasvulla? Ei minun mielestäni, mutta ehkä sillä on ollut vaikutusta.

Raiskaus on varmasti erityinen rikos siellä mistä turvapaikanhakijat ovat tänne tulleet, vaikka kulttuurieroilla voi olla vaikutusta esim. aikuisten turvapaikanhakijamiesten uutena vuotena tekemiin joukkoahdisteluihin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #20

Kyseessä eivät ole mitkään "kulttuurierot". Kyseessä on naisten alistaminen miehen työkaluksi.
Tämäkään ei johdu "kulttuurista" vaan on islamin tuote.
Islam taas puolestaan ei ole mikään uskonto vaan se on poliittinen hallintojärjestelmä täysin verrattavissa natsismiin tai kommunismiin. Islamhan takoittaa jo sanana alistumista. Imaamit, nuo vallan huipulla olevat käyttävät Allahia, siis jumalaa apuna jolle pitäisi alistua. Tosiasiassa ns. islamin uskoisten tulee alistua imaamien valtaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #26

Ei, kyllä Islam on uskonto siinä missä kristinusko ja buddhalaisuus.

Uuden vuoden ahdistelut tuskin liittyvät imaameihin mitenkään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #26

Uskonto on olennainen osa kulttuuria ja poliittinen hallintajärjestelmäkin on sitä. Kaikki valtauskonnot ovat poliittisia hallintajärjestelmiä.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #26

Voi, voi :D Hyvin on propaganda mennyt perille. Islam on uskonto soinä missä kristinusko ja jopa läheistä sukua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Ei. Poliisille ilmoitettuja raiskauksia oli 1025 kappaletta vuonna 2014. Viime vuonna niitä oli 38 enemmän, siis 1063 kappaletta. Näistä 37:ssä epäilty oli ulkomaalainen. Siis 180 ulkomaalaista epäiltyä vuonna 2014, 217 viime vuonna. Löytyy PolSatista.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #44

Löysin tilaston. Tilastokeskuksen luku on jostain syystä tuo 1009, mutta vuodelle 2015 luku on myös 1063. Luultavasti Polamkilla on eroja tilastointitavoissa.

Ilkka Huotari

"Puskaraiskauksia on ollut Suomessakin iät ja ajat. "

Miten se liittyy tähän bloggaukseen, joka kertoo turvallisuustilanteen heikkenemisestä turvapaikanhakijoiden takia?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Et tainnut lukea koko bloggausta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #18

Luin, esim. yksi olennainen kohta:

"Se on Helsingin poliisin historian suurin määrä rikosilmoituksia liittyen uuden vuoden juhlintaan ja Suomen historian suurin yksittäistapaus, johon osallistui kymmeniä, jollei satoja. Kuten poliiskomentaja sanoi, entiseen ei ole paluuta. Tulkitsen tämän niin, että poikkeustila rajoittamaan tyttöjen naisten vapaata liikkumista on julistettu lopullisesti."

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #22

Minun kommenttini koski puskaraiskauskohta.
Alakulttuurinen joukkoahdistelu on ilmiö johon pitää päättäväisesti puuttua kuten poliisi on ilmoittanutkin.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #24

Niin, blogissa sanottiin näin: "turvapaikanhakijoiden naisiin kohdistamiin seksuaalirikoksiin, kuten puskaraiskauksiin"

Puhuttiin tietyn ryhmän (tp-hakijat) tekemistä puskaraiskauksista. Se, että niitä on aina ollut, ei tarkoita sitä, etteikö tuo ilmiö (puskaraiskaukset) voisi olla uusi esim. määrällisesti tai laadullisesti (esim. useampi tekijä yhtä aikaa).

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #31

On niitä joukkoraiskauksiakin ollut.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #32

Ei juurikaan taida olla, joukkopuskaraiskauksina. Määrällisesti joka tapauksessa uusi ilmiö.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #35
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #36

En nyt jaksa jokaista uutista etsiä. Kannattaa seurailla itse.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #37

Jos väittää, että määrä on lisääntynyt pitäisi olla jotain tilastoja. Uutisoinnin määrä ei todista mitään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #38

Uutisoinnin määrä todistaa kyllä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #43

Uutisoinnissa on kyse huomioarvosta. Suurin osa raiskauksista jää uutisoimatta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45

Niin jää, mutta joukkopuskaraiskaukset varmaan yleensä uutisoidaan.

Olisi nimittäin erikoista, jos suomalaisten tekemät joukkopuskaraiskaukset jäävät uutisoimatta, mutta ulkomaalaisten tekemät eivät. Koska en muista, että suomalaisten tekemiä tällaisia olisi uutisoitu. Eli joko ne on jätetty uutisoimatta, tai niitä ei vain ole ollut.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #46

Ylipäänsä raiskauksista uutisoiminen on aika uusi ilmiö. Minun nuoruudessani jo varoiteltiin joukkoraiskauksista.

Mika Leinonen Vastaus kommenttiin #45

"Suurin osa raiskauksista jää uutisoimatta."

Kuinka suuri osa? Jotain lukuja ja luotettavaa lähdettä tälle luvulle / tiedolle?

Mika Leinonen Vastaus kommenttiin #32

"On niitä joukkoraiskauksiakin ollut."

Missä, minkä verran ja kenen toimesta toteutettuna?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

No siten kai että raiskaukset ovat lisääntyneet huomattavasti ja nimenomaan "puskaraiskaukset". Emmekä ole vielä kokeneet kesäaikaa, vain "loppusyksyn ja talven" ja myös siten rikollisuus ja turvattomuus on lisääntynyt huomattavasti.

Otetaan pieni esimerkki:

Vielä kersäälä saattoi nainenkävellä jalkakäytävällä ja kun vastaan tuli miesjoukko, se antoi tilaa naiselle. Nyt ei jos tulijat ovat maahantunkeutujia. Naisen täytyy kiertää vaikka metsän kautta.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Minä olen vuosikaupalla törmännyt nuorisoporukoihin, sekä miehiin että naisiin, jotka eivät ole antaneet tilaa.

Osmo Ronkanen

Mikä on tämän kommentin idea? Se toki on totta, joka maassa on jokaisena aikana puskaraiskauksia, mutta miksi tuot tämän keskusteluun sotkemaan asioita? Miksi haluat kääntää keskustelun siihen, että suomalaisetkin miehet tekevät rikoksia?

On tosiaan totta, että raiskauksia on ollut, mutta nämä turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien tekemät ovat laajuudeltaan ja tavaltaan uusi ilmiö. Siinä on kyse muusta kuin yksittäisen häiriintyneen ihmisen teosta. Jos asenne on: muutkin tekevät, ei mitään ongelmaa voi ratkaista koskaan.

Raiskaus on törkeä rikos ja siitä pitäisi aina tulla vankeutta. Puskaraiskaus pitäisi käsitellä törkeänä raiskauksena. Valitettavasti maamme poliittinen johto on toista mieltä, enkä minä voi pakottaa heitä muuttamaan lakia. Minä en suostu suomalaisena miehenä ottamaan harteilleni yhtään vastuuta kenenkään tekemästä raiskauksesta vaikka halu feministeillä on ollut kaataa syy suomalaisten miesten niskaan kollektiivisesti. Rikosoikeudellisesti vastuu rikoksesta on vain tekijällä. Tämä ei estä ottamasta rikollisuutta huomioon mietittäessä maahanmuuttopolitiikkaa.

Mitä, jos nyt keskittyisimme tähän uuteen ongelmaan, emmekä pyrkisi sotkemaan asioita tuomalla siihen epäoleellisia seikkoja.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ihan vaan uteliaisuudesta haluaisin kysyä blogistilta, mitä saitteja hän on lukenut tituleeraessaan Nicolas Sennelsiä "islam-asiantuntijaksi"? Sehän on Pedigan Tanskanjaoston pj, ollut ehdokkaana vaaleissa DF:n listoilla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Höhö, kiitos kirotusvireen bongauksesta. Pegidan. Mutta siis kyse on islam-vastaisesta henkilöstä, ei sentään asiantuntijasta millään mittapuulla.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #9

Minä aina ihmettelen mikä tekee jostakin asiantuntija, riittääkö kun esimerkiksi Ylen toimittaja sano sen olevan asiantuntija.

Islam vastainen henkilö voi tosi hyvä asiantuntija.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #17

No onhan teilläkin ollut islam-asiantuntijana Teuvo Hakkarainen, joten en kiistä, en kiistä.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem Vastaus kommenttiin #21

Teuvo on pikemmin islamennustaja.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Itsekin lopetin lukemisen siihen kun hra Sennels mainittiin. Nimellä googlettamalla ei löydy yhtään asiallista linkkiä. Pelkkää jihadwatchia tai vastaavaa. Nimen käyttäminen tässä yhteydessä siis kertoo mitä blogin kirjoittajakin lueskelee.

Käyttäjän RaimoKorhonen kuva
Raimo Korhonen

Erikoista, että kaikenmaailman vaattovaarat yrittävät huumorilla (?) kuitata suomalaisten rikokset.

Ongelma on olemassa ja asiaan pitää puuttua - niin maahanmuuttajien kuin myös suomalaisten osalta.

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Brysselin ja Antwerpenin takia jäin silloin vielä turvallisessa suomessa, 80 luvun lopulla harkitsin hetkeksi paluumuutto, minulla oli jo silloin kolme tyttö ja ajattelin heitä.

Tosin Suomi valitettavasti liittyi EU:hun ja siitä lähtien on ruvettu Suomi ”sivistämään” samaan tasoon kun Belgia ja Ranska, nyt viime vuoden Pariisin terrori-iskujen jälkeen jopa heidän sosialisti ovat ryhtyneet maahanmuuttokriittiseksi.

Ilmeisesti unelmasta heräämisen tarvitaan ensin kunnon ruumiskasa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Toivottavasti työpaikka säilyy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Blogin aiheen ydin on tässä:

"Uutena vuotena 2015 Helsingissä tapahtui tuhatkertainen yksittäistapaus. Helsinkiin kokoontuneet tuhat turvapaikanhakijaa ahdistelivat joukolla tyttöjä ja naisia. Tapahtumista on kirjattu noin 20 rikosilmoitusta, raiskauksesta ahdisteluun. Se on Helsingin poliisin historian suurin määrä rikosilmoituksia liittyen uuden vuoden juhlintaan ja Suomen historian suurin yksittäistapaus, johon osallistui kymmeniä, jollei satoja. Kuten poliiskomentaja sanoi, entiseen ei ole paluuta. Tulkitsen tämän niin, että poikkeustila rajoittamaan tyttöjen naisten vapaata liikkumista on julistettu lopullisesti."

Samat kasvot kiertävät US-puheenvuoroissa puhumassa muusta kuin blogin aiheesta. Jos tarve on noin kova, niin ei muuta kuin kirjoittamaan ikiomaa blogia tapauksista "ajasta ennen"... :-)

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Mistä tuo tuhatkertaisuus? Jos tehtiin 20 rikosilmoitusta (poliisi siinä joutui vetoamaan että niitä tehtäisiin) niin onko edellisvuosina tehty 0,02 ilmoitusta.

Särähti pahemman kerran kun poliisi puhui "meidän naisista". Ilmeisesti naiset edelleen miesten omaisuutta johon ei saa kajota.

Käyttäjän psihentunen kuva
Pasi Hentunen

Varmaankin halusi tehdä eron hunnutettuihin naisiin, joilla on häirinnältä suojaava vaatetus. Asioita voi katsoa monelta kantilta ja minusta viittaus "meidän naiset" kuulostaa lähinnä sympaattiselta halulta suojella fyysisesti heikompaa sukupuolta. Mutta saat toki pitää uskomuksesi miehen yleisestä halusta naisen omistamiseen Suomessa.

Käyttäjän PiiaKattelus kuva
Piia Kattelus

Bodil, missä kohtaa kirjoituksessani käytän ilmaisua "meidän naiset"? Voin oikaista väitteesi, että en sellaista lausetta ole käyttänyt, koska puhun vain omasta ja perheeni puolesta.

Sen sijaan, olen puhunut "tyttäristäni", koska minulla on kaksi tytärtä.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Hyvä blogikirjoitus, kommentointi vain ei ole ollut kovin hyvää. Teuvo Hakkarainenkin on mainittu ikäänkuin hän olisi jonkun tietyn ihmisryhmän edustajana Suomessa laajemminkin ja niin varmaan osittain onkin, hän on keskisuomalainen kansanedustaja ja maahanmuuttokriittinen henkilö. Mutta vain yksi "yksittäistapaus" monien joukossa, saattaa silti olla viisaampi henkilö kuitenkin, kuin moni uskookaan.

Kysymys on laajemassa mittakaavassa suurten maailmanuskontojen välisestä taistelusta. Tietyn ihmisryhmän edustajat haluaisivat Suomessa, että ihmisten uskonnolisuus ja henkisyys jotenkin vähenisi ja katoaisi jossain vaiheessa kokonaan. Näinhän ei kuitenkaan ole ollenkaan tapahtumassa, vaan ollaan menossa kovaa vauhtia ns. raamatullisessa aikatailuissa tämän maailmanajan lopunaikojen viimeisiin mullistuksiin.

Levottomuus lisääntyy ja ainoa todellinen turva löytyy Raamatun Jumalalta. Koraania voidaan pitää esillä, lukea YLE:n toimesta radioaalloilla ja moskeijoita rakentaa lisää Suomeen, mutta maailmanlaajuisiin levottomuuksiin, raiskauksiin ja tappoihin ei tämä toiminta mitenkän hillitsevästi tule vaikuttamaan, se on omanlaistansa suomalaista utopiaa, jota tietty ihmisryhmä haluaa elätellä tai osittain jopa tukeakin. Näissä asioissa kansalaisten on tehtävä suuria valintoja, ollako perinteisen kristinuskon, radikaalin islamin vai ateistisen maailmankatsomksen kannalla.

Joku voi kuvitella, että haluaisi toimia ns. "tuuliviiriinä", puolustaa sitä näkemystä, josta itse lyhyellä tähtäimellä parhaiten hyötyy taloudellisesti ja urakehityksen kannalta. Ihmiselämä on kuitenkin lyhyt ja moni loppujuoksussa tulee katumaan tekemiään päätöksiä. Tai ainahan ei sitäkään ehdi tehdä, loppu voi tulla minä hetkenä hyvänsä. Jumala kutsuu kuitenkin kaikkia ihmisiä parannuksen tekoon, siihen kutsuun voi vastata myöntävästi tai kieltävästi, eli reilua on peli tältäkin osalta.

Käyttäjän PiiaKattelus kuva
Piia Kattelus

Tässä kirjoituksessani viittama marraskuinen joukkoraiskaus Helsingin rautatieasemalta, syyllisinä kolme irakilaistaustaista ja yksi syyrialainen nuori mies, maahan äskettäin tulleita: http://www.hs.fi/kaupunki/a1457494398284?jako=08bf...

Mika Makkonen

Erittäin hyvä ja asiallinen blogikirjoitus. Maahanmuuttokriittisenä huolestuneena isänä olen seurannut uutisointia niin valtamedian kuin vaihtoehtomediankin puolelta. Valtamedian uutisointi on todellakin yksisilmäisen harhaanjohtavaa, vaihtoehtomedia käyttää ulkomaisia lähteitä joista suomessa ei hiiskuta, joten se leimataan valhemediaksi vaikka kertoo maailman tapahtumista, niistä ikävistä, viikkoa pari ennen kuin suomen valtamediankin on ehkä pakko jotakin julkistaa.
Toivottavasti ei "taharrush gamae" ala kevään saapuessa, pelkään pahoin että alkaa. Blogia suuresti kritisoineet voisivat edes ottaa selvää mitä kyseinen termi tarkoittaa.

Toimituksen poiminnat